MXL_0556.jpg

Ik ben Laura…

van LauraLatté. En dit is mijn verhaal:

Vroeger dronk ik elke dag koffie, bij mijn ontbijt en na een middagdip. Ik stond er niet bij stil, het was een gewoonte. Tot ik plots de nuances begon te proeven: soms chocolade, dan weer noten of fruit. Een wereld ging voor me open en ik startte met experimenteren: met bereidingswijzes, soorten koffie, malen en melk stomen. Koffie werd mijn passie.

Naast mijn liefde voor koffie ben ik een fervent fietser. Dus was ik verbaasd toen ik tijdens een citytrip in Berlijn een koffiebakfiets zag. Op die manier kon ik mijn twee passies verenigen: De LauraLatté-fiets werd geboren!

Na een half jaar koffie zetten en verkopen werd ik nieuwsgierig naar het koffieproces. Ik wilde begrijpen hoe koffie geproduceerd wordt: van bes tot kopje. Daarom ging ik twee keer op reis naar Colombia. Ik bezocht verschillende koffieplantages en ontmoette de boeren. Sindsdien verkoop ik bewust fair trade en bio-koffie op de LauraLatté-fiets.

Met mijn bakfiets vind je me sindsdien elke zondagochtend op de bio-markt aan Gent Sint-Pieters. Ik hou er enorm van de gezellige sfeer en de fijne babbels. Want dat doet heerlijke koffie: mensen laten genieten, ze samenbrengen en een rustig momentje geven.

Kom zeker eens af!